Ενεργειακή Κoινότητα

Σήμερα 24/Ιαν 2020 στον Δήμο Αμφίπολης και στον Δήμο Νέας Ζίχνης στο πλαίσιο της προσπάθειά μας για την ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας στους παραπάνω Δήμους, καταθέσαμε την εισήγησή μας καθώς και πλήρη καταστατικό για την ίδρυση ‘Ενεργειακής Κοινότητας’ όπου σύμφωνα με την εισήγηση μας : 4. Η υπό σύσταση Ενεργειακή Κοινότητα έχει σκοπό, αλλά όχι μόνο, την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με την παραγωγή βιοαερίου από το υπόλοιπο των αστικών αποβλήτων (Σύμμεικτα σκουπίδια) αφού έχει εφαρμοστεί η ανακύκλωση στην πηγή, ώστε το προς επεξεργασία υπόλοιπο να είναι ελεύθερο από προϊόντα ανακύκλωσης συσκευασιών, μέταλλα, γυαλί κ.α. Η στοχευόμενη δράση έχει διπλό στόχο πρώτον την μείωση των δημοτικών τελών προς τους δημότες που προέρχονται από το έργο της αποκομιδής, αλλά και δεύτερον την κάλυψη του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας που έχει ετήσιο ύψος 800.000Ευρώ τουλάχιστον για κάθε Δήμο, ώστε να ελευθερωθούν κονδύλια τα οποία θα προωθηθούν σε δράσεις κοινωνικού οφέλους. ‘Όπως επίσης την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με οποιοδήποτε άλλη μέθοδο Α.Π.Ε όπως ηλεκτρικά πάνελ και άλλα, όπως αναλυτικά αναφέρονται στο καταστατικό. Περιμένουμε την αντίδραση των Δήμων και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε για την επίτευξη των σκοπών της Ενεργειακής Κοινότητας.

Δημοσιεύτηκε από ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΣΕΠ στις Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020

Σήμερα 24/Ιαν 2020  στον Δήμο Αμφίπολης και στον Δήμο Νέας Ζίχνης στο πλαίσιο της προσπάθειά μας για την ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας στους παραπάνω Δήμους,  καταθέσαμε την εισήγησή μας καθώς και πλήρη καταστατικό για την ίδρυση ‘Ενεργειακής Κοινότητας’ όπου σύμφωνα με την εισήγηση μας :

  1. Η υπό σύσταση Ενεργειακή Κοινότητα έχει σκοπό, αλλά όχι μόνο, την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με την παραγωγή βιοαερίου από το υπόλοιπο των αστικών αποβλήτων (Σύμμεικτα σκουπίδια) αφού έχει εφαρμοστεί η ανακύκλωση στην πηγή, ώστε το προς επεξεργασία υπόλοιπο να είναι ελεύθερο από προϊόντα ανακύκλωσης συσκευασιών, μέταλλα, γυαλί κ.α. Η στοχευόμενη δράση έχει διπλό στόχο πρώτον την μείωση των δημοτικών τελών προς τους δημότες που προέρχονται από το έργο της αποκομιδής, αλλά και δεύτερον την κάλυψη του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας που έχει ετήσιο ύψος 800.000Ευρώ τουλάχιστον για κάθε Δήμο, ώστε να ελευθερωθούν κονδύλια τα οποία θα προωθηθούν σε δράσεις κοινωνικού οφέλους. ‘Όπως επίσης την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με οποιοδήποτε άλλη μέθοδο Α.Π.Ε όπως ηλεκτρικά πάνελ και άλλα, όπως αναλυτικά αναφέρονται στο καταστατικό.

Περιμένουμε την αντίδραση των Δήμων και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε για την επίτευξη των σκοπών της Ενεργειακής Κοινότητας.

Κάντε like και share!
error
Follow by Email
Facebook
Facebook
Αμφίπολη Κοινωνία Κοιν.Σ.Επ
Αδέσποτα Ζώα Συντροφιάς